Hoe kunnen we helpen?

Wij houden van contact! Dus stel gerust je vraag aan een van onze collega’s. Staat je vraag er niet tussen? Ga dan naar het contactformulier.

Vragen over het Motopp IT-trainingstraject.

Werk je voor een gemeente, een WSP-regio of het UWV, en wil je ervoor zorgen dat statushouders kans maken op de arbeidsmarkt? Ben je een hoogopgeleide statushouder en wil je meer details over onze hoe we jou helpen aan een mooie carrière op niveau in Nederland? Collega Anna informeert je graag!

Bel naar: +31 (0)20 2610453

Stuur een mail naar Anna

Interesse in een samenwerking.

Heb je interesse om partner van ons te worden en gemotiveerde nieuwkomers perspectief op een baan te bieden? Heb je openstaande vacatures waar je een duurzame oplossing voor zoekt? Wil je iets doen aan social return en heb je belangstelling voor onze aanpak? Collega Magnus staat je graag te woord om een samenwerking te bespreken.

Bel naar: +31 (0)20 2610453

Stuur een mail naar Magnus

Neem contact op.

Stel je vragen via onderstaand formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul je gegevens in:(Vereist)

Heb je nog vragen?

De achtergrond en reden om te kiezen voor een begeleid traject naar een nieuwe baan in de IT is voor elke nieuwkomer anders. Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Voor jou als statushouder, helemaal niets. Wij betalen jouw IT-Career trainingen en vergoeden jouw reiskosten. Het merendeel van de tijd, volg je de trainingen ‘remote’, vanaf je eigen thuiswerkplek. Twee keer per week kom je naar ons kantoor in Amsterdam voor een gezamenlijke workshop, met andere Motoppers. Wanneer we jou na het trainingstraject gematcht hebben met een werkgever, dan kun je uiteraard betaald werk gaan verrichten.

Wij begrijpen dat je extra alert bent op de veiligheid van jou en je gezin. Wij verzamelen online alleen geanonimiseerd gegevens. Wanneer we jou vragen een formulier in te vullen en gegevens achter te laten, dan doen wij dat op een platform waarbij we beveiligingsmaatregelen in acht hebben genomen. Jouw gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden gedeeld. Bekijk onze privacyverklaring, met meer detail over hoe we met jouw gegevens omgaan.

Dat je al de nodige vaardigheden hebt is fantastisch. Je hebt misschien ook al de nodige certificaten of zelfs een IT-gerelateerde opleiding gevolgd in het land van herkomst. Je zult vast herkennen dat het vinden van een baan nog niet zo makkelijk is als statushouder. Werkgevers maken zich zorgen om jouw kloof in de taal, je motivatie, je begrip van de Nederlandse bedrijfscultuur. Dat is precies wat wij voor je gaan oplossen. Als je door ons geselecteerd bent kom je in een intensief begeleidingstraject terecht, waarbij we je gaan helpen om obstakels op te lossen en die kans op een baan te verzilveren.

Bij Motopp kijken we niet naar waar je vandaan komt, maar naar waar je naartoe wilt en welke affiniteit je hebt met IT. Onderbouw in je motivatiebrief waarom wij in jou moeten investeren. Voor het IT-Traineeship heb je niet persé programmeerkennis nodig. Ook binnen IT heb je ‘soft skills’ nodig.

Dat kan variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van wat er getraind wordt. Je moet rekening houden met een gemiddelde tijdsduur van 3 tot 6 maanden. Hierin besteden we aandacht aan interpersoonlijke skills, zoals presentatie techniek, samenwerken (agile/scrum), taalvaardigheid en culturele integratie en er zijn dan intensieve workshops om vaktechnische skills te leren.

Dit is grotendeels van jezelf afhankelijk. We vragen maximale inzet van je tijdens het hele traject. Maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Zodra je met succes je training hebt afgerond, en we hebben je geselecteerd om gematcht te worden met een opdrachtgever, dan is het vrijwel zeker dat je aan de slag kunt. Mocht er toch geen match tot stand komen (dat komt niet vaak voor), dan gaan wij ons maximaal inspannen om een andere werkgever voor je te vinden.

Zodra je gematcht bent voor werk, krijg je een arbeidscontract en treedt je in dienst bij Motopp. Vanuit Motopp wordt je gedetacheerd voor je IT baan bij je vaste opdrachtgever. Dit is vaak voor een periode van 18 maanden. Het zorgt ervoor dat je een basissalaris krijgt, uit je uitkeringssituatie kunt stappen, pensioen opbouwt, verzekerd bent voor ziekte en recht hebt op het reguliere arbeidsvangnet in Nederland. Na deze 18 maanden krijgt 96% van al onze Motoppers een verlenging aangeboden bij hun opdrachtgever. Wij begeleiden de transitie intensief, checken elke twee weken met je in, zodat je er goed terecht komt.

Het komt weleens voor, buiten je invloedssfeer. Als je bij ons in een trainingstraject zit, dan voelen wij ons betrokken bij je. Deel het met ons en we zullen met je proberen mee te denken over een oplossing. Uiteraard hebben we geen invloed op alle situaties, maar er samen over nadenken kan soms alsnog tot een oplossing leiden. Ook als dat betekent dat het traject even ‘on hold’ wordt gezet.

Het trainingstraject vereist dat je voltijd beschikbaar bent. Als je geselecteerd bent, informeren we je uiterlijk een maand voordat de training start. Kom je in de knel met de zorg voor kinderen of zieke ouders, overleg thuis wat de opties zijn en schroom niet om ons te raadplegen over mogelijke oplossingen. Het zal intensief zijn, maar vergeet niet dat het je ook een mooie kans oplevert. Lukt het echt niet, maar ben je over een tijdje wel beschikbaar? Laat ons sowieso weten dat je interesse hebt of kom over een tijdje hier weer terug.

Als er echt geen match is tussen jou en de opdrachtgever (wat niet zo vaak voorkomt), dan gaan we opzoek naar een andere kans.