Klantcases<> Stories

Amir en Armin aan de slag bij FrieslandCampina 

18 juli 2024 | 5 minuten leestijd

Amir en Armin aan de slag bij FrieslandCampina 

Bij Motopp zijn we trots op onze getalenteerde nieuwkomers die met volle inzet hun bijdrage leveren aan de Nederlandse arbeidsmarkt. Armin Asgharpour (38) en Amir Farahaniolia (29) zijn twee van deze gedreven professionals die onlangs zijn gestart bij onze partner FrieslandCampina. Zij werken binnen het OT Capability-team aan een change automation project, gericht op het verbeteren van de OT-gerelateerde processen en de daarbij behorende veiligheidsoverwegingen in de fabrieken van FrieslandCampina. 

We spraken met Armin en Amir over hun ervaringen over hun werk bij FrieslandCampina sinds April. 

Tijdens een recent bezoek aan de FrieslandCampina kaasfabriek in Workum hadden ze de unieke kans om de geavanceerde operationele technologieën en processen die de kaasproductielijn aandrijven van dichtbij te aanschouwen. Van de eerste stadia van melkverwerking tot de laatste stadia van verpakking: het hele fabrieksproces gaat over precisie, efficiëntie en naleving van de hoogste kwaliteitsnormen. Het bezoek had tot doel om waardevolle inzichten op te doen in de toepassing van operationele technologie in de voedselproductieketen. Amir en Armin krijgen in hun rol te maken met het belang van voortdurende verbetering en technologische vooruitgang van de processen. Zo’n bezoek helpt om meer verbinding te maken tussen de vereisten op papier en de praktijk. De mannen spraken verschillende betrokkenen in de kaasfabriek en leerden zo FrieslandCampina beter kennen.   

Amir: “Ik ben het FrieslandCampina-team dankbaar voor hun gastvrijheid en voor het bieden van zo’n verhelderende ervaring. Als lid van het OT Capability-team ben ik vooral onder de indruk van de naadloze integratie van geavanceerde technologie met traditionele kaasmaaktechnieken. De toewijding van de fabriek aan innovatie, gecombineerd met strikte hygiëne- en veiligheidsprotocollen, zorgt voor de productie van kaasproducten van superieure kwaliteit.” 

Over Amir 

Amir is 29 jaar oud, komt uit Iran en woont momenteel in Utrecht. Hij is net getrouwd en had al een bachelor in engineering en technologie toen hij naar Nederland kwam. De baan bij FrieslandCampina biedt Amir nieuw perspectief en een plek om zijn talent vorm te geven.  

Alhoewel Amir nieuw is in de OT, helpt zijn achtergrond in mechanical engineering om deze rol eigen te maken: “Ik werk als ServiceNow-consultant, maar onze taken zijn momenteel vooral gericht op het ondersteunen van de operations technology-teams in de fabrieken. We beoordelen de assets en kennis van elke fabriek en documenteren onze bevindingen. Het is een groot project en we zitten nog in de beginfase, waarbij we ook nog aan het documenteren zijn hoe we met elkaar samenwerken.”  

Ook Armin is aangesteld bij FrieslandCampina als ServiceNow-consultant. Het draait hierbij dus niet alleen om het begrijpen van de technische aspecten, maar vooral om hun vaardigheid om zich te verplaatsen in de materie en de operations technology-teams hierbij goed te ondersteunen.  

Over Armin 

Ook Armin komt uit Iran, woont met zijn gezin in Arnhem en heeft een opleiding in elektrotechniek gevolgd. Met deze achtergrond ontwikkelde hij eerder al een passie voor de IT-sector. In zijn land van herkomst deed hij ruimschoots ervaring op in de telecomsector voor meer dan 10 jaar. Armin gelooft dat hij met zijn kennis, gecombineerd met zijn professionaliteit en doorzettingsvermogen, van meerwaarde is in het Nederlandse bedrijfsleven. 

Armin over zijn rol bij FrieslandCampina: “De uitdagingen en de dynamiek van het project waarin we betrokken zijn, zijn erg interessant. Elke dag is anders en er zijn volop kansen om te leren en te groeien. Het is geweldig dat we volledig betrokken worden om het verbeterproject vorm te geven.” 

Bezoek aan de fabriek 

Dat Armin en Amir de fabriek in Workum mochten bezoeken, heeft te maken met de ambitie van FrieslandCampina om de operationele processen van al haar fabrieken wereldwijd te optimaliseren, een project dat naar verwachting tien jaar in beslag zal nemen. Bij zo’n bezoek worden alle gedocumenteerde assets in teamverband beoordeeld, om aan te geven wat er beter kan. Twan Verkerk, een projectmanager van CGI die werkt op het project voor FrieslandCampina, betrekt Amir en Armin volledig bij de doelstellingen en aanpak van het project. 

Armin: “De ondersteuning die we krijgen van Motopp is enorm waardevol. Ze helpen ons niet alleen met technische kennis, maar ook met soft skills zoals probleemoplossing en communicatie. Dit heeft ons geholpen om zelfverzekerder te worden in onze nieuwe rollen.” 

Amir: “De mensen met wie we werken zijn sowieso heel open en ondersteunend. De werksfeer is heel anders dan in Iran, er is hier geen duidelijke hiërarchie en managers zijn heel benaderbaar.” 

 
Hoe diversiteit en inclusiviteit loont 

De inzet van nieuwkomers zoals Amir en Armin binnen FrieslandCampina toont de waarde aan van het integreren van nieuwkomers op de Nederlandse arbeidsmarkt. De persoonlijke ervaringen en de inzet bij FrieslandCampina van Armin en Amir fungeren als een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven de vaardigheden van nieuwkomers kunnen benutten in de huidige krappe Nederlandse arbeidsmarkt.  

Amir: “De toekomst is hoopvol, vol uitdagingen en goede gevoelens voor mij. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en kijk uit naar wat de toekomst brengt.” 

Armin: “Met de steun van Motopp en FrieslandCampina voel ik me klaar om mijn steentje bij te dragen aan dit ambitieuze project. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden en kansen die voor ons liggen.” 

Bij Motopp blijven we ons inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te benutten. We wensen Amir en Armin veel succes en kijken uit naar hun verdere bijdragen aan het project bij FrieslandCampina.