Solliciteer!

Ben je statushouder of een nieuwkomer en wil je jouw carrière in Nederland een kickstart geven? Meld je direct aan voor een training waarmee we jou begeleiden naar een baan in de IT of neem contact op.

Vragen over onze trainingen?

Eerst nog wat meer weten over de trainingen en of de aanpak bij jou situatie aansluit? Collega Dave staat voor je klaar!

Bel naar: +31 (0)20 2610453

Stuur een mail naar Dave

Kies je leertraject.

Kies uit onderstaande traineeships. Zet de stap en maak kans op een nieuwe toekomst. Solliciteer direct via de link in de vacature.

Vacature

NL- IT Traineeship Leeuwarden

Leeuwarden Voltijd Motopp

Je wil werken in de IT, je woont in de buurt van Leeuwarden en je spreekt voldoende Nederlands?

Bekijk vacature
Vacature

IT-Traineeship

Amsterdam Voltijd Motopp

Je droomt van een baan in de IT, en je bent leergierig?

Bekijk vacature

Het aanmeldproces

Ga je ervoor? Dan zijn dit de stappen waar je rekening mee moet houden.

01 Schrijf je motivatiebrief

Vertel in het kort wie je bent, waarom je interesse hebt voor het traineeship en waarom je denkt dat je geschikt bent om dit trainingstraject te starten. We vinden het ook leuk om te horen waar je hoopt over een paar jaar te staan in je ontwikkeling.

01 Schrijf je motivatiebrief

02 Update je c.v.

Zorg dat je (online) cv er netjes uit ziet. Je cv laat zien welke opleidingen je gedaan hebt, en welke werkervaring je hebt. Ook als je noodgedwongen werk beneden jouw denkniveau hebt moeten doen. Je mag ook jouw sterke en zwakke punten opsommen en vertellen wat je hobbies of interesses zijn. Als je al vakkennis hebt, zoals over specifieke software tools, vertel het ons. Online zijn er allerlei tips te vinden om een mooie cv te maken.

02 Update je c.v.

03 Meld je aan via de vacaturelink

Sla je motivatiebrief en cv op als pdf of ander gangbaar format. Volg de aanmeld-link in de gekozen vacature/traineeship pagina. Je komt nu op ons beveiligde kandidaten platform terecht (Personio). Hier vind je alle trainingen en vacatures terug, die we op deze website hebben uitgelicht. Selecteer de vacature of training waar je interesse voor hebt en gebruik vervolgens het aanmeldformulier. We vragen een paar gegevens van je om je aanmelding goed in behandeling te kunnen nemen. Hier upload je dan ook jouw cv en motivatiebrief.

03 Meld je aan via de vacaturelink

04 Hou je mailbox in de gaten!

Je krijgt automatisch bevestiging als je aanmelding goed bij ons is binnengekomen. Uiterlijk een maand voordat de training van start gaat, krijg je van ons een bericht om je te laten weten of je geselecteerd bent voor de training. Kun je niet wachten of heb je een vraag? Stuur ons een mailtje via de link hieronder.

Mail ons
04 Hou je mailbox in de gaten!

Niks gevonden?

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle statushouders of nieuwkomers. Als er momenteel geen geschikte vacatures voor je zijn, stuur dan een open sollicitatie. Stuur ons je CV en contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je gegevens in:(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Ik ben geïnteresseerd in:

Heb je nog vragen?

De achtergrond en reden om te kiezen voor een begeleid traject naar een nieuwe baan in de IT, is voor elke nieuwkomer anders. Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Dat je al de nodige vaardigheden hebt is fantastisch. Je hebt misschien ook al de nodige certificaten of zelfs een IT-gerelateerde opleiding gevolgd in het land van herkomst. Je zult vast herkennen dat het vinden van een baan nog niet zo makkelijk is als statushouder. Werkgevers maken zich zorgen om jouw kloof in de taal, je motivatie, je begrip van de Nederlandse bedrijfscultuur. Dat is precies wat wij voor je gaan oplossen. Als je door ons geselecteerd bent kom je in een intensief begeleidingstraject terecht, waarbij we je gaan helpen om obstakels op te lossen en die kans op een IT-baan te verzilveren.

Bij Motopp kijken we niet naar waar je vandaan komt, maar naar waar je naartoe wilt en welke affiniteit je hebt met IT. Onderbouw in je motivatiebrief waarom wij in jou moeten investeren. Als je geselecteerd bent voor IT-Career trainingen, dan gebruiken we assessments om te toetsen of je de juiste basis hebt om in het traject verder te gaan. Mocht er geen match zijn, dan moet je misschien toch eerst op eigen gelegenheid werken aan extra skills. Er zijn tal van online cursussen te vinden, waarmee je kunt aantonen dat je diverse basis vaardigheden beheerst.

Voor jou als statushouder of nieuwkomer, helemaal niets. Wij betalen jouw trainingen en vergoeden jouw reiskosten. Het merendeel van de tijd, volg je de trainingen ‘remote’, vanaf je eigen thuiswerkplek. De traineeships worden deels online (remote) gegeven, met (minstens) 2 dagen per week een dag op ons kantoor in Amsterdam met verschillende workshops, of gezamenlijke studietijd op kantoor. Wanneer we jou na het trainingstraject gematcht hebben met een werkgever, dan kun je uiteraard betaald werk gaan verrichten.

Dat kan variëren afhankelijk van de complexiteit van wat er getraind wordt. Je moet rekening houden met een gemiddelde tijdsduur van 3 tot 6 maanden. Hierin besteden we aandacht aan interpersoonlijke skills, zoals presentatie techniek, samenwerken (agile/scrum), taalvaardigheid en culturele integratie en er zijn dan intensieve workshops om vaktechnische skills te leren. Hierna ga je aan de slag bij een opdrachtgever, dit is voor een periode van 12 maanden, waarna de meeste geslaagde Motoppers (96%) doorstromen naar een vaste aanstelling.

Dit is grotendeels van jezelf afhankelijk. We vragen maximale inzet van je. Maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Zodra je met succes je training hebt afgerond, en we hebben je geselecteerd om gematcht te worden met een opdrachtgever, dan is het vrijwel zeker dat je aan de slag kunt. Mocht er toch geen match tot stand komen (dat komt niet vaak voor), dan gaan wij ons maximaal inspannen om een andere werkgever voor je te vinden.

Zodra je gematcht bent voor werk, krijg je een arbeidscontract en treedt je in dienst bij Motopp. Vanuit Motopp wordt je gedetacheerd aan je vaste opdrachtgever. Dit is meestal voor een periode van 12 maanden. Het zorgt ervoor dat je een basissalaris krijgt, uit je uitkeringssituatie kunt stappen, pensioen opbouwt, verzekerd bent voor ziekte en recht hebt op het reguliere arbeidsvangnet in Nederland. Na 12 maanden krijgt 96% van al onze Motoppers een verlenging aangeboden bij hun opdrachtgever. Wij begeleiden de transitie, zodat je er goed terecht komt.

Het trainingstraject vereist dat je voltijd beschikbaar bent. Als je geselecteerd bent, informeren we je uiterlijk een maand voordat de training start. Kom je in de knel met de zorg voor kinderen of zieke ouders, overleg thuis wat de opties zijn en schroom niet om ons te raadplegen over mogelijke oplossingen. Het zal intensief zijn, maar vergeet niet dat het je ook een mooie kans oplevert. Lukt het echt niet, maar ben je over een tijdje wel beschikbaar? Laat ons sowieso weten dat je interesse hebt of kom over een tijdje hier weer terug.

Het komt weleens voor, buiten je invloedssfeer. Als je bij ons in een trainingstraject zit, dan voelen wij ons betrokken bij je. Deel het met ons en we zullen met je proberen mee te denken over een oplossing. Uiteraard hebben we geen invloed op alle situaties, maar er samen over nadenken kan soms alsnog tot een oplossing leiden. Ook als dat betekent dat het traject even ‘on hold’ wordt gezet.

Wij begrijpen dat veiligheid van jou en je gezin belangrijk kan zijn. Wij verzamelen online alleen geanonimiseerd gegevens. Wanneer we jou vragen een formulier in te vullen en gegevens achter te laten, dan doen wij dat op een platform waarbij we beveiligingsmaatregelen in acht hebben genomen. Jouw gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden gedeeld. Bekijk onze privacyverklaring, met meer detail over hoe we met jouw gegevens omgaan.

Neem contact met ons op.